Nyheter

13.08.2020

JTK Power Groupin talousjohtajalla on vankka osaaminen kansainvälisestä kasvusta

Mikka Ylikangas jtkpower4

JTK Power Groupin talousjohtajaksi on valittu Miikka Ylikangas, joka aloitti työssään 15.6.2020. Ylikankaan tehtävänä on kehittää JTK Power Groupin yhteisiä taloustoimintoja sekä toimia yrityksen operatiivisen johdon tukena talousasioissa.

Ylikangas kertoo, että taloushallinnon yhdistämisellä saadaan parempi kokonaiskuva konsernin taloudellisesta tilanteesta ja voidaan varmistaa hyvä hallinnollinen toiminta kaikissa konsernin yhtiöissä.

– Yhtenäisellä toimintamallilla ja kansainvälisellä yhteistyöllä pyritään myös siihen, että asiakasta voidaan palvella yhtä hyvin niin Suomessa, Virossa kuin Kiinassakin, kun prosessit taustalla toimivat samalla tavalla. Kun toiminta on pitkällä aikavälillä kannattavalla pohjalla, yritys pystyy kehittymään ja tuottamaan parhaita tuotteita, Ylikangas sanoo.

Kokemus kasvuyrityksestä ja tilintarkastuksesta

Ylikankaalla on vankka osaaminen yrityksen kasvusta ja kansainvälistymisestä. Edellisessä työssään Hydroline Oy:ssä hän toimi sekä talousjohtajana että myöhemmin tytäryhtiön maajohtajana Puolassa. Muutaman vuoden aikana Hydroline otti valtavan harppauksen niin liikevaihdossa kuin henkilöstömäärässäkin. Myös yrityksen tuoterepertuaari kasvoi ja monipuolistui.

– Samalla tavalla JTK Power on kasvuhakuinen yritys, joka toimii kansainvälisillä markkinoilla. Kokemuksestani tiedän, miten taloushallintoa kannattaa tässä tilanteessa kehittää eteenpäin.

Ylikangas on koulutukseltaan tradenomi ja on työskennellyt myös pitkään Ernst & Youngilla tilintarkastajana. Hän kokeekin, että ulkoinen laskentatoimi, kirjanpito, raportointi ja tilinpäätökset ovat niin Suomessa kuin kansainvälisestikin hänen vahvuusaluettaan.

– Vaikka vahvuusalueeni on niin sanotusti tylsissä perusasioissa, talousjohtajan työssä asiat pitää nähdä kokonaisuutena. Sen lisäksi oleellista on muiden ihmisten kuuntelu, sillä työ on isolta osin yhteistyötä.

JTK Powerilla tapahtuu

Ylikangas kertoo hakeneensa JTK Powerille, sillä hän haluaa työn, joka on vaihteleva.

– Tiedän jo nyt, että tämä vuosi on erilainen kuin ensi vuosi. En hae eläkevirkaa, vaan työtä, jossa voin tehdä asiat eri tavalla kuin aiemmin on tehty. Pidän siitä, että työpaikalla tapahtuu.

Ylikangas kertoo olevansa erityisen vaikuttunut siitä, että JTK Powerilla päätökset syntyvät nopeasti ja toimeen ryhdytään heti.

– Asioita ei tarvitse väkisin työntää eteenpäin, vaan ne alkavat tapahtua, kun niistä on sovittu. Myös päätäntävaltaa annetaan sinne, missä sitä kuuluu olla. JTK Powerilla luotetaan, että ihmiset osaavat työnsä ja tekevät itsenäisesti oikeita päätöksiä.