Ajankohtaista

04.03.2021

JTK Power lanseerasi ilmanvaihtokoneen väestönsuojatiloihin

9S7A9668

JTK Power on lanseerannut IVL-1 -ilmanvaihtokoneen markkinoille huhtikuun alussa. Kyseessä on väestönsuojatiloihin tarkoitettu ilmanvaihtokone, jota on kehitetty JTK Powerilla 1,5 vuoden ajan.

JTK Powerilla on väestönsuojaovista ja -luukuista vuosikymmenten kokemus.  JTK Power kehitti ilmanvaihtokoneen,  tarjotakseen asiakkailleen väestönsuojatilojen kokonaisratkaisun, johon kuuluu myös ilmanvaihto. Asiakkaiden toiveista lähteneessä ilmanvaihtokoneessa on huomioitu tarkasti lait ja säädökset, jotka tulee ottaa huomioon.

Ilmanvaihtokone on VTT:n testaama ja hyväksymä

Kehitysprojekti oli pitkä, sillä se sisälsi useita testejä ja jokaisen komponentin toiminnan varmistamista. Laitteen koko rakenne on VVT:n (Eur Fin) hyväksymä. Ilmanvaihtokoneessa on aktiivihiilisuodatin, joka suodattaa useita taistelukaasuja. Ilmanvaihtokoneelle on tehty myös muun muassa virtaustestit ja shokkikuormatesti, jolla mitataan esimerkiksi kuviteltua pommin kuormitusta rakenteeseen.

Tuote on osa Suomen maanpuolustusta, joten sen pitää olla toimintavarma ja kaikkien kriteerien mukainen. Tuotteen jokainen komponentti on kehitetty parasta mahdollista lopputulosta ajatellen.

Toimii hädän tullen ihmisvoimalla

Ilmanvaihtokone toimii sähköllä, mutta se on varustettu manuaalikäytöllä, joten hädän tullen laitetta voi käyttää ihmisvoimin. Se soveltuu erilaisiin väestönsuojatiloihin, kuten isoihin kerrostaloihin, kouluihin ja sairaaloihin ja muihin rakennuksiin.

JTK Power on 110-prosenttisesti varma, että laite toimii hädän tullen. Asiakkaat ovat ottaneet tuotteen hyvin vastaan ja yritys on tyytyväinen siihen, että on omalta osalta ollut mukana kehittämässä suomalaisten turvallisuutta parantavaa tuotetta.